Pages

Wednesday, October 29, 2008

the tragic holiday..

yg nih aku nk cerite sedey sket.. huhu.. lepas kenduri, me, my mom n my dad terus blah.. sbb kitorg bercadang nk bercuti.. at d 1st place, aku di informkn yg kitorg akan bercuti ke pulau pangkor.. so, aku dr kl packing la baju2 utk bercuti ke pantai2.. but, bile aku smpi kt umah kt klg, mak aku tetibe bgtaw yg x jd cuti kt pangkor, tp g cameron... bayang knnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn... aku bwk blk sume tshirt lengan pendek je.. lengan pjg mne de tggl kn kt klg.. nk x nk koboi je la aku g cameron ngan bj lengan pendek.. nasib ade sweater n shawl.. tp yg x syok nye, aku still demam lgi..

day 1 -manjung-cameron highland

dr umah makcik aku kitorg tros grak naik bukit.. lalu simpang pulai.. nk dijadikan cerita, aku nih nk terkucil, cr petrol pam kt simpang pulai, ade la caltex sebijik.. tp
toilet die, x berani aku nk jejak.. jd aku menahan la kot2 sempat smpi atas.. rupe2nye, bile dah smpi atas, nk dijadikan cerite, jln jem plak kt brinchang tuh.. dekat 2 jam aku dok dlm kete menahan kucil.. hangin je.. nasib x bocor.. nk tmbah perise cerite nih plak, demam aku makin teruk mase perjalanan tuh.. bile turun je dr kete nk g toilet, aku tros jln cam org mabuk.. terhuyung hayang.. sampai mak aku kene pimpin kuat2 nk g toilet.. ok end bout toilet.. skg nih psl hotel plak..

kitorg nih satu family koboi je g cameron nih.. x tempah hotel pun.. dah la cuti deepavali.. jd ramai la org kt atas.. hotel sume full.. kitorg dah pasrah dah.. dr kg raja smpai ke tnh rata.. last2 smpi parents aku wat decision klu x dpt hotel gak, koboi la turun mlm tuh gak.. tp seblm tuh, mak aku ckp, kite singgah heritage hotel nih dlu.. kot2 ade.. punye la sume berdoa kot2 ade bilik kosong.. alhamdulillah.. ade bilik kosong gak akhirnyaaaaa.... aku dpt je masuk hotel tros melurusk
n badan dgn demam nye tros tdo..

day 2-cameron-klang

pgi tuh aku bangun cam biase.. mak aku ckp larat ke aku nk berjln kt cameron, aku tros ckp larat aje...
walhal demam makin teruk time tuh.. dgn muntah2 nye sume.. pastuh pgi2 tuh kitorg sarapan kt kedai tepi jln.. blom sempat duduk kt kedai tuh, aku tros muntah lgi buat kali yg keberape tah.. huhuhu.. sorry la makcik kedai ek.. lepas muntah, aku mkn nasi lemak sket.. mak aku suh mkn sbb die kate perot aku kosong.. sbb tuh muntah.. huhu..


lepas sarapan sume, pegi la berjln tgk kebun2 kt sane.. pegi la tpt name uncle lim garden ke ape tah.. dah jln2, masuk kete nk pegi tpt lain plak.. huhu.. belum sempat bapak aku nk bg signal nk kuar kete, aku sempat ckp "abah benti" pastuh aku tros bukak pintu kete muntah lgi sekali.. huhuhu.. maikn teruk dah demam tuh... lepas tuh aku tros ckp, "mak abah nk jln, jln la.. kak yah dok dlm kete je.. x larat nih".. lbih kurang gitu la... so, parents aku pun jln la berdua2an sambil aku dok dlm kete..

huhu.. itu lah cite aku.. pegi cameron highland, tp x dpt berjln.. dok dlm kete jeee.......... tension nyeeeee... nih yg wat aku nk pegi lgi sane.. nk balas dendam.. huhuhu.. rugi je x dpt amik gmbr byk2.. sempat amik gmbr sekeping je dr blik hotel.. huhuhuhu.. :((
buat tatapan..

1 comment:

Nadia Abd Rahman said...

haiissyyhhh..apesal suma mao g cameron nih???
waaaaaa...
saya pown mahu kesana gak!!!!!!!!
next month..
mao ikot?